Gémes Természetjáró Egyesület

közhasznú szervezet

 

Kezdőlap

Magunkról

Híreink

2017. évi hírek

2016. évi hírek

2015. évi hírek

2014. évi hírek

2013. évi hírek

2012. évi hírek

2011. évi hírek

2010. évi hírek

2009. évi hírek

2008. évi hírek

2007. évi hírek

2006. évi hírek

2005. évi hírek

 

 

 

Egyesületi hírek 2018.

 

December 13-án megszületett Adrienn és Zsolt kisfia: Szőllősi Medárd. Gratulálunk, sok boldogságot és jó egészséget kívánunk a családnak!

Egyesületünk tiszteletbeli tagja Papp Istvánné (Zsuzsa néni) december 2-án elhunyt. Őszinte részvétünk a családnak, rokonoknak!

A novemberi hosszú hétvégén egyrészt Istenmezeje környékén kirándultunk (Lóhullás-tető) másrészt a Bükkben, Bánkút környékén jártunk (Bálvány, Petőfi kilátó, Átjáró barlang, Vízbeverem barlang, Mályinkai kilátó), a bükkszéki fürdőben pihentünk valamint kirándultunk az eresztvényi bányák környékén.

Szőllősi Zsolt és Vasi Adrienn október 13-án egymással házasságot kötöttek. Gratulálunk és sok boldogságot kívánunk!

Az egyesület tagjai közül Söri, Viktor, Charlie, Éva, Józsi, Evelin és Márk Istenmezején felaprítottak két évre való tűzifát és behordták a pincébe. Köszönjük munkájukat!

A személyi jövedelemadó 1%-ából idén 170.679,- Ft-ot gyűjtöttünk össze. (Ez 2010 óta a legmagasabb összeg volt.) Köszönet mindenkinek, aki élt ezzel a lehetőséggel vagy másoknak is ajánlotta egyesületünket.

Egyesületünk alapító tagja, túravezetője, Farkas Sándor a természetjáró rendezvények, tájékozódási versenyek, tájékozódási játékok szervezésében való 25 éves aktív részvételéért a Magyar Természetjáró Szövetség elnökétől a Természetjárás fejlesztéséért kitüntetés bronz fokozatát vehette át a Dobogókőn rendezett Természetjárók Napja ünnepségen. Gratulálunk!  

Nyár végi káptalanfüredi kirándulásunkon 16-an vettünk részt. Mivel nem volt strandidő, meglátogattuk a tapolcai tavasbarlangot és a szigligeti várat.

Nyári istenmezejei karbantartó hétvégénken a következő munkákat végeztük el a házon és a kertben:  a teljes hátsó kertben a gyomok levágása, az alsó, kicsorbult lépcsőfok kiemelése és újra betonozása, a kertkapu lecsiszolásának előkészítése valamint a szobákban nagytakarítás az ágyak elhúzásával.

A TFSZ felkérésére ismét Káptalanfüreden rendeztük meg a Természetjáró Gyerekek és Diákok Országos Találkozóját. A rendezvényt a múltkorinál kisebb létszámmal, 42 fő részvételével bonyolítottuk le. A nappali, városismereti és elméleti versenyeken kívül éjszakai séta és tihanyi kirándulás is volt a programban. A rendezvényről a Kispest honlap is beszámolt.

A Balaton körüli 220 km-es kerékpártúrának idén csak Szőllősi Zsolti vágott neki egyesületünkből. A távot idén is sikeresen teljesítette.

A Budapesti Természetbarát Sportszövetség közgyűlésén egyesületünk tagjai közül Szabó Zsuzsanna a „Természetjárás Fejlesztéséért Emlékérem” bronz fokozata, Farkas Attila pedig „Magyarszéky Béla Emlékérem” kitüntetést kapott. Gratulálunk!

Május 7-11. között oldi szállással rendeztünk meg a Hungária Kollégium 8. osztálya részére a Bejárható Magyarország Program idei erdei iskolai oktatását. Voltunk a máriapócsi kegyhelyen, Pécsett, Abaligeten, a Gemenci-erdőben, Mohácson és a siklósi várban.

A kerületi természetbarát talákozón egyesületünket öten képviseltük, utaztunk a kemencei kisvasúton, részt vettünk a kerületi közgyűlésen.