Gémes Természetjáró Egyesület

közhasznú szervezet

 

Kezdőlap

Magunkról

Híreink

2018. évi hírek

2017. évi hírek

2016. évi hírek

2015. évi hírek

2014. évi hírek

2013. évi hírek

2012. évi hírek

2011. évi hírek

2010. évi hírek

2009. évi hírek

2008. évi hírek

2007. évi hírek

2006. évi hírek

2005. évi hírek

 

 

 

Egyesületi hírek 2019.

 

Októberi deszkáspusztai piknik kirándulásunkon kilencen vettünk részt. A novemberi istenmezejei kiránduláson szintén kilencen voltunk. A Hungária Kollégium jubileumi ünnepségén az egyesület tagjai közül huszan jelentünk meg.

A személyi jövedelemadó 1 %-ából idén 149.513,- Ft-ot gyűjtöttünk össze. Köszönet mindenkinek, aki élt ezzel a lehetőséggel vagy másoknak is ajánlotta egyesületünket.

Nyári istenmezejei karbantartó táborunkban levettük, majd a jó helyére helyeztük vissza a régebben rosszul feltett ereszcsatornát és kijavítottuk a külső fal nagyobb vakolathibáit. Nyári ötnapos kirándulásunkon nyolcan voltunk + két kutya. Büki szállással a következő helyeket látogattuk meg: Bükfürdő, Nagycenki múzeumvasút, Fertőboz, Fertőrákos, Sopron, Ausztriában Lándzsér és Németújvár várai, a Schneeberg hegy két csúcsa (2061 és 2076 m) valamint Ruszton a Fertő-tó partja. Nyár végi káptalafüredi kirándulásunkon pedig heten voltunk, itt most nem kirándultunk, csak a strandon pihentünk illetve a táborban bográcsoztunk.   

A Határjárás teljesítménytúrán összesen 141 induló volt a következő megoszlásban: 10 km-en 49 fő, 17 km-en 34 fő, 27 km-en 24 fő, 45 km-en 34 fő. A túra szervezésében 19 állomásbíró működött közre. Mindenkinek köszönet a végzett munkájáért!

Pünkösdi kirándulásunkon kilencen vettünk részt + két kutya. A túra során a következő helyeket látogattuk meg: Szombathely-Kámoni Arborétum, Bükfürdő, Kőszeg, Óház-kilátó, Hétforrás, Trianon-kereszt, Kálvária-hegy, Szulejmán-kilátó, Léka vára, Írott-kő, Óhodászi lombkorona tanösvény, Szelestei arborétum, Sárvári vár. 

A Bejárható Magyarország Program keretében négy napos erdei iskolát tartottunk Istenmezején a Hungária Kollégium 6. osztálya részére. A következő helyeket látogattuk meg: Siroki vár, Jósvafői barlang, Szilvásvárad- Szalajka-völgy, Bükkszéki gyógyfürdő, Kékestető.

A Varsányi Kupa országos felsőfokú egyéni tájékozódási túraversenyen Farkas Sanyi ezüstérmet szerzett. Ezúton is gratulálunk a szép teljesítményhez!

Április 26 - 28. között az egyesületből négyen vettünk részt a XIX. kerületi Természetbarát Szövetség parádfürdői találkozóján és közgyűlésén. (Oli, Söri, Attila és Viktor) Kirándulást tettünk az Ilona-völgyi vízeséshez is.

Április 2-án megszületett Günczer Peti és Szolláth Brigi második gyermeke, Marci. Gratuálunk, sok boldogságot és jó egészséget kívánunk!

A Természetjáró Fiatalok Szövetsége tisztújító közgyűlésén a szövetség elnökségébe egyesületünkből 3 tagot is beválasztottak. Lehoczki Zoltán maradt a szövetség elnöke, Dravecz Ferenc a szövetség egyik alelnöke, ifjabb Lehoczki Zoltán pedig a nemzetközi ügyekért felelős elnökségi tag lett.